Egy 1980-as kiadású régi receptkönyvben találtam ezt az egyszerű receptet. Könnyen beszerezhető alapanyagok, rövid elkészítési idő... Tökéletes vendégváró.
Kétszínű lepény
Hozzávalók:
-25 dkg liszt
-fél csomag sütőpor
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 tojás
-15 dkg darált dió
-kevés tej
-3 dkg kakaópor
-baracklekvár
-őrölt fahéj
A sütőport a liszthez keverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a diót és annyi tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy linzertésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha összeállt, elfelezzük és az egyik feléhez hozzádolgozzuk a kakaóport, majd 15 percre hűtőbe tesszük a világos és a barna tésztát.
Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk és liszttel hintünk. Kinyújtjuk a világos tésztát, majd a tepsibe egyengetjük, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk őrölt fahéjjal ízlés szerint. Végül befedjük a kinyújtott barna tésztával. Kb 30 perc alatt megsütjük, kockára vágva és porcukorral meghintve tálaljuk.
0 kommentár:
Megjegyzés küldése